Ignis 2020 nieuws

 

Nieuwe Suzuki Ignis leverbaar vanaf 16.750 euro
Vianen – 26 maart 2020

•  Nieuwe bumpers en grille
•  Standaard met slimme hybride techniek
•  Leverbaar met CVT automaat
•  Vanaf 1 mei in de showroom

Suzuki maakt de prijzen bekend van de nieuwe Suzuki Ignis. De hybride Ultra Compact SUV van Suzuki is leverbaar vanaf 16.750 euro. In mei staat de nieuwe Ignis bij de dealer, maar bestellen kan per direct.

Drie uitrustingsniveaus
Net als voorheen is de nieuwe Suzuki Ignis leverbaar in drie uitrustingsniveaus. De standaarduitrusting is echter wel uitgebreid. Zo beschikt elke Ignis Comfort onder meer over de zuinige Smart Hybrid hybride aandrijflijn, airconditioning, een stop‑/startsysteem, een lichtsensor, centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrische ramen vóór, LED‑verlichting (koplampen, achterlichten en dagrijverlichting) en een audiosysteem met Bluetooth (handsfree bellen) en USB.

Als Ignis Select (vanaf 18.250 euro) wordt de uitrusting onder meer uitgebreid met stoelverwarming vóór, een achteruitrijcamera, 16 inch lichtmetalen wielen, privacy glass achter en het Suzuki Multimedia Systeem (een 7 inch display, DAB+ radio, Apple Carplay / Android Auto). Ook is de achterbank in twee delen verschuifbaar en neerklapbaar. Daarnaast is de Ignis Select tegen meerprijs te bestellen met CVT automaat of als vierwielaangedreven AllGrip.

Topmodel Ignis Style (vanaf 19.750 euro) voegt onder meer geregelde airconditioning, navigatie, cruise control en elektrische ramen achter toe, naast het uitgebreide Suzuki Safety System, met een rijbaanassistent, Dual Camera Brake Support en een noodremassistent. Ook de Ignis Style is tegen meerprijs te bestellen met CVT automaat of als vierwielaangedreven AllGrip.

Nieuwe Ignis
De nieuwe Suzuki Ignis is meer SUV dan ooit. Met een nieuwe grille en zijn robuuste voor- en achterbumper heeft de enige Ultra Compact SUV een stoerder uiterlijk gekregen. Ook de slimme hybride aandrijflijn is onder handen genomen. De nieuwe Ignis beschikt over een sterker 10Ah litium‑ion accupakket, waarmee hij nog zuiniger is dan voorheen.

Kleuren
De nieuwe Ignis is te bestellen in elf kleuren, waarvan er zeven te combineren zijn met een contrasterende dakkleur. Er zijn drie nieuwe exterieurkleuren toegevoegd: Tough Khaki Pearl Metallic, Caravan Ivory Pearl Metallic en Rush Yellow Metallic. In het interieur komen nieuwe blauwe of grijze accenten terug, die passen bij de nieuwe bekleding van de stoelen. Ook is het instrumentarium vernieuwd, met een andere vormgeving en een nieuw display.

Mei
Vanaf 1 mei staat de nieuwe Suzuki Ignis bij de Nederlandse Suzuki‑dealers. Alle prijzen en specificaties zijn vanaf nu te zien op suzuki.nl/auto.

Suzuki Ignis 2017 gebruikersgroep

De Facebook Groep voor eigenaren, liefhebbers en fans van de Suzuki Ignis model 2017.   https://www.facebook.com/groups/Suzuki.Ignis.gebruikers.groep/

 

 

40 reacties:

 1. Mijn navigatiescherm start in spiegelbeeld.
  Ik kan de navigatie en andere mogelijkheden niet gebruiken.
  De “knoppen” zitten verkeerd. Vanwege tijdgebrek nog niet bij de dealer geweest.

  1. Hallo Merian
   wat vreemd deze klacht heb ik nog niet gehoord hoor.
   heb je ook Facebook meld je dan aan op onze pagina. Suzuki ignis gebruikers groep.

   succes

 2. Goedemorgen.

  Ik heb een probleem met het scherm van mijn ignis select.
  Hij staat soms vast.
  Hij reageerd nergens meer op.
  Je moet de motor afzetten en de sleutel eruit halen dan doet hij het weer.
  Zijn er meer mensen met dat probleem.

    1. Hallo Peter ik zou als ik jou was even naar je dealer gaan en de laatste firmware update even laten installeren voor je SLDA Bosch systeem. succes

     1. Hallo.

      Bedankt voor je antwoord.
      Ik zal een afspraak maken,kunnen ze gelijk de brede deurbeschermers plaatsen.Als ze binnen zijn.Ik zit er al bijna 10 maanden op te wachten.Ongeloofelijk.

      Groet Peet.

 3. Hallo
  Ik heb een ignis select slda update gedaan naar 1850.2.
  Geen problemen in de afgelopen 2 week.

  Wat voor problemen hebben jullie met schokdempers en veren?

 4. Dag Suzukiignis.nl,
  Je spreekt over de juiste schokbrekers? In hoeverre worden de oorspronkelijke dan als onjuist aangemerkt?
  Persoonlijk ervaar ik geen problemen met de oorspronkelijke schokbrekers af fabriek.
  (Zit overigens alleen in de auto,een Ignis Select van januari 2017)

  1. Beste Han
   Als je er alleen in zit heb je nergens last van probeer maar eens met 4 kratten bier en 2 personen achterin over een drempel te rijden.
   het is een kwestie van smaak maar ik wil niet meer terug naar de originele schokbrekers.

   1. Dank voor de reactie !
    Voordat ik de Ignis in gebruik nam bezat ik een Swift (bouwjaar 2011).
    Het viel me al snel op dat de Ignis niet een bepaald verschijnsel van de Swift vertoonde…..
    Als ik,zelfs zonder “kratten bier en medepassagiers”,dus alleen (!) in de Swift reed, dan was het nemen van een verkeersdrempel bij pakweg 30 km/h al heel gewaagd,in die zin dat je dan bij het inveren een bonkend geluid hoorde.
    Dat doet mijn Ignis niet.Maar ik twijfel allerminst aan jouw bevinding en die van anderen van gebonk bij een grotere belasting van de auto in samenhang met de oorspronkelijke schokbrekers.

 5. Een aandachtspuntje voor de Ignis=rijders.
  Het viel mij gisteren voor de eerste maal op dat er zich condens achter het scherm van het infotainmentsysteem had gevormd.Vanochtend was het weggetrokken,maar daarvoor in de plaats is er constant een beige “veeg”op het scherm van de radiofunctie te zien.Het euvel heb ik aan de dealer gemeld en die zou dat aan de importeur doorgeven.Een nadere reactie zal ongetwijfeld volgen.

  1. Beste Han
   Welk systeem heb je in je Ignis
   er zijn namelijk 2 multimediasystemen geleverd.
   De In-touch (intro modellen) en het huidige SLDA Bosch systeem.

   welke heb jij?

   1. Hallo Michel,
    Het betreft het “In-touch” systeem.
    Mijn Ignis is een Intro-model.
    Komende week krijgt de auto een onderhoudsbeurt,wellicht komt er dan ook een nadere reactie op mijn klacht.
    Het feit dat er zich daags voordien condens achter het scherm bevond zou best eens te maken kunnen hebben met de waarneming de volgende dag van een zichtbare “beige veeg” op het scherm.

    1. Beste Han
     ALs je de onderhoudsbeurt laat uitvoeren vertel er dan wel bij dat ze het systeem moeten updaten.
     Als het goed is komt er deze week een update voor het systeem die nog meer problemen oplost.
     Ik heb m al als test draaien en je kunt nu ook het scherm dimmen onafhankelijk van je verlichting.

     succes

     Michel

 6. Als ik zo die welhaast onuitputtelijke instructie ter zake van het updaten van het navigatiesysteem van Michel bezie (hoe goed ook bedoeld) dan koop ik wel een verse wegenkaart…..
  Niet actueel genoeg? Nou,een update van een navigatiesysteem is een moment later ook alweer verouderd.

  1. Beste Han deze update heeft niets met de kaarten te maken hoor het is een Next gen update van IGO (voor de IN-Touch) wordt het navigeren een stuk beter van vind ik zelf en heel veel anderen. ik kunt langs een Update middag komen en dan help ik je ermee. (Amsterdam, Leeuwarden of Hengelo) of als dit te ver is kan ik je ook op afstand helpen via de Computer. hoor t wel

 7. Beste Michel,
  Dank voor de uiteenzetting rond de bijgeluiden bij maximale stuuruitslag en lage temperatuur.Zoiets is zinnige informatie.
  Ook ik heb het verschijnsel bij het achteruit uitparkeren bij een koude start gemerkt.Het is mijn indruk dat het niet meer aanwezig als de banden door een stukje rijden wat warmer zijn geworden.Jouw verklaring werd mij inhoudelijk al eerder door een monteur ter kennis gebracht.

 8. Heb precies hetzelfde euvel met Suzuki Ignis stijl automaat van september 2017, heb het gemeld bij dealer, Suzuki Oldenzaal. Afgesproken om op meerdere klachten te wachten en de eventuele oplossingen te bekijken. Mijn vermoeden is een eventuele beginnersfout die we, ook met oog op de verkopen, niet moeten wegwuiven. De Ignis is een m.i. prima auto en dat moeten we ook zo houden. Hopelijk samen met Nimag en Suzuki. Ik hoop de laatste meldingen te mogen horen.

  Met vr.gr. Anneke

  1. Beste Anneke de Nimag en Suzuki Japan zijn er erg druk mee bezig om het probleem met de automaat te vnden ze proberen nu diverse oplossingen bij meerdere Ignis rijders, dus nog even geduld voor een definitieve oplossing.

   1. Op 19-12-20118 bij Suzuki-dealer gehoord dat er een onderdelenfout zat in de koppeling van de automaat. Suzuki laat nieuwe onderdelen maken en waarschijnlijk in januari-februari 2019 zou het vervolg komen. Dus nu maar afwachten of deze uitspraken kloppen. Misschien had u al iets meer gehoord uit een andere hoek.

     1. Anneke Vos schreef:
      t.n.t. klopt het helemaal wat er geschreven wordt. Bij dealer in Oldenzaal gemeld en die had alles al besteld, dus afspraak gemaakt voor maart 2019. Afwachten nu.
      Ben zeer te spreken over Suzuki Wiegerinck Oldenzaal, prima service.

 9. Bij Suzuki Oldenzaal is alles vervangen(vliegwiel,koppeling,koppelingsplaten,nieuwe moeren). Dit na onderzoek Suzuki. Nu, twee weken later, nog altijd alles prima in orde. Geen gebonk of andere rare geluiden meer. Suzuki en garage wiegerinck(monteurs) in Oldenzaal bedankt zover. Het is nu wel een genot met wegrijden. Ik hoop dat het zo blijft. Men kan dus op de Suzuki ignis vertrouwen en op de garage.

   1. Nu, 09-04-2019. Anneke heeft tot nu toe geen bonkerig geluid meer. Zeer tevreden. Laat Wander uit de forumberichten de website suzukiignis aantikken, dan home en dan lees het artikel, scroll naar beneden.

  1. Beste Anneke, vergeet het maar. De klacht komt gegarandeerd weer terug.Bij onze Suzuki zit de tweede koppeling er al in, en hij bokt weer zeker zo hard.Ga morgen even een test doen, ik denk nl. dat ik weet waar het mankement aan ligt, maar zeker niet aan je banden. Ik laat je nog wat weten. Tot later,Jan.

   1. Beste Jan Suzuki is nu bezig met een definitieve oplossing te testen tegen het bonken van de AGS bak bij koud weer
    (ik heb contact met de nimag) .
    Nog even geduld nog.

 10. Beste Anneke er zijn 2 soorten bonkerg geluid bij sommige Ignissen
  Het ene geluid is als je je stuur draait bij uitparkeren bij koud weer
  het bonken wordt veroorzaakt door het soort rubber van de standaard banden.
  En het tweede bonken is als je een AGS hebt dat sommige AGS bakken bij koud weer stotterend Bonkend wegrijden de eerste meters.

 11. Heb ook een IGNIS Automaat uit 2019 nog geen 6000km gereden,heb ook dat probleem met automaat, ze hebben nu naar jaren met problemen nog steeds geen oplossing, bieden reparaties maar de monteurs zeggen dat dit niet helpt en maar tijdelijk het bonken gaat verhelpen,heb een leasecontract en wil de auto inleveren, willen ze 3000€ boekwinstverlies op mijn verhalen,vind de leasemaatschappij van Suzuki niet klantenvriendelijk, hameren op hun boekwinst verlies en willen contract anders niet beëindigen,
  Denk dat ik een rechtszaak moet beginnen om importeur en leasemaatschappij te dwingen auto zonder de 3000€ an kosten in te leveren, het is een fabrieksfout en niet de schuld van klanten,

  1. Helaas heeft Suzuki een product aangekocht waar de problemen niet oplosbaar van zijn. dit is ook de reden dat de CVT continue variable transmissie automaat op de nieuwe ignis leverbaar wordt.
   Ik heb al geprobeerd uit te zoeken met hulp van de consumentenbond wat de mogelijkheden zijn van dit probleem en de oplossingen.
   Het blijkt dat de verkopende partij (de dealer alle klachten op moet lossen) je hebt daar dan steeds garantie op.
   je bent ook een koop overeenkomst met de dealer aan gegaan en niet met de importeur of Suzuki. bij lease weet ik het helaas niet. het is geen fabrieksfout het is een product wat niet goed functioneerd. ook niet na herhaldelijk repareren. succes met je zaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.