Ignis 2017 Forum

Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Wielen en banden

wie heeft er ergens nog een thuiskomer liggen voor de ignis ? en kan iemand mij de maat vertellen van de thuiskomer ?

De Ignis heeft ruimte voor een fullsize reservewiel

dus geen thuiskomer

Is dat wel zo?

Toen ik in januari 2017 mijn Ignis in gebruik nam werd er van zijde van de dealer gesteld dat een volwaardig reservewiel niet zou passen vanwege de  ligging van de afdekplaat in de bagageruimte. Een thuiskomer zou wat hoogte betreft wel passen en dat klopte ook.

Bij de thuiskomer werd ook een set geleverd om het wiel te fixeren.

Ik heb het achterwege laten van een volwaardig wiel altijd onzinnig gevonden. Die gewichtsbesparing mag nauwelijks naam hebben. Het gebruik van zo'n plakset annex compressor is knoeiwerk. En dat  geldt niet alleen voor het merk Suzuki.

Goede middag Han, kunt u mij de maat van een Thuisbrengertje voor de ignis geven ?

hartelijk dank  George

hier foto's van het originele wiel in de ruimte

Geüploade bestanden:
  • Je dient in te loggen om toegang te hebben tot bestanden.

Ik wil een losse Thuisbrengertje kopen , heeft u de maat van de band  ik kon het op de foto niet zien,  alvast dank voor de moeite.....groet. George

Dag George,

Op de foto's is overigens niet waar te nemen of de afdekplaat in de bagageruimte ook na plaatsing van een volwaardig wiel waterpas ligt. Dat is wel zo plezierig als je in de bagageruimte spullen plaatst. Ik heb even voor U gekeken naar de maat van de thuiskomer , die luidt; T135/70R15 - 99M. Voor de goede orde nog even; mijn Ignis is van 2017.

 

het is geen thuiskomer op de foto maar een originele velg met band.

Dat het geen thuiskomer is maar een volwaardig wiel is me niet ontgaan.

Ik heb reeds tweemaal  aan de afdekplaat in de bagageruimte gememoreerd, nu ten derde male dus of de afdekplaat in de bagageruimte  na het plaatsen van een volwaardig wiel volledig waterpas ligt. Daar lees ik geen reactie op.

hallo han, heb het reparatieset vervangen door een thuiskomer 135/60/15 past precies in de kofferbak

krik erbij gekocht die past precies in het wiel in een beugel gemaakt om het wiel vast te zetten en dank voor de antwoorden....