Ignis 2017 Forum

Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Vocht op de binnenzijde van de voorruit.

Het komt regelmatig voor(vooral in de herfst/winter)dat mijn voorruit van de Ignis van binnen vochtig is(beslagen). Zelf heb ik al alle standen van de luchtinlaten(via de voorruit stand, voorruit/voeteinde stand, links en rechts de ronde luchtinlaten open gelaten of gesloten, of de stand dat er geen lucht in de passagiersruimte komt uit geprobeerd, vochtvreter in de auto maar ook da helpt niets. Er is ook gekeken of er vocht in de auto is maar dat is niet het geval. Ook in de wasstraat geweest en goed gecontroleerd op lekkages maar ook dat was er niet. Wie heeft enig idee wat het kan zijn?

Een aan de binnenzijde beslagen voorruit.Lastig,helemaal als het ook nog  bevroren blijkt.

Het is een m.i. universeel verschijnsel en niet merk of type gebonden,dat is ook mijn ervaring.

Met een mogelijke lekkage hoeft  het niets uitstaande te hebben.

Zorg er voor een doekje in de auto te hebben en ventileer in zo'n geval tijdens het rijden een poosje.

Waarom bestaat er geen voorruitverwarming zoals bij de achterruit?  Alleen al  een voorziening aan de onderzijde van de voorruit (buiten het zicht van de bestuurder) zou zeker een uitkomst zijn,daarna kan de ventilator het eventueel overnemen. Er worden opties bedacht waarvan je je het nut kunt afvragen,terwijl het bovenstaande toch kennelijk een probleem kan zijn,genoemde voorziening is in ieder geval helaas geen gemeengoed.

 

 

Dank je wel Han voor jouw bijdrage.

Verstopte parafan (of paravan). Mijn Ignis staat reeds 2 jaar geparkeerd onder een boom.Bomen zijn mooi,maar ook vervelend.Vogelstront,luizenpoep,en in de herfst bladval.Helaas is er niet altijd een betere parkeerplek.Recentelijk na regenval achter het dashboard klotsende geluiden hoorbaar.Oorzaak;deels verstopte afwatering.Dus let op ! Mijn vorige auto,een Swift, stond op die plek zowat 5 jaar geparkeerd,maar kende het verschijnsel overigens niet.