Ignis 2017 Forum

Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Bonkige versnellingsbak automaat (AGS)

12

Het vliegwiel, drukgroep, koppelingsplaat, en druklager zijn vervangen. Hij schakelt weer top ben goed geholpen bij mijn dealer. Nu afwachten of het de komende maanden/jaren ook weg blijft ...

 

Helaas het gebonk bij wegrijden komt weer terug, vooral bij vochtig weer 🙁

In augustus is alles vervangen modificatie, alles werkte weer goed tot nu ik merk dat het langzaam weer terug komt elke dag wat erger ...

wacht nog even, dan weer naar de dealer.

Wat jullie ervaring nadat alles is vervangen?

 

bij mij ook pas netjes gemaakt maar net als bij u bij vochtig weer begint het weer terug te komen er jammer overweeg om de auto in te ruilen voor ander merk .

Ben vandaag weer bij de dealer geweest, zij hebben het ook weer geconstateerd. De dealer heeft er ook filmpjes van gemaakt deze gaan naar suzuki nederland. Maar de oplossing moet van de fabriek komen .....Hebben geen nieuwe oplossingen helaas, dus wordt over een maand (Dit duurt zo maanden) alles weer vervangen waarvan we weten dat dit niet zal helpen en naar 2 maanden weer terug komt. Ik zou de ignis zo terug willen geven en weer gaan schakelen met een andere ignis. Ga met de dealer praten om de auto terug te geven. De auto is van maart 2019 ....

 

vervelend om te horen. ik heb op de facebookgroep ook gevraag dof iedereen met problemen een formulier in wilde vullen  36 reacties gehad.

Het is dus een bekend probleem.

ook nog even gevraagd aan de nimag wat de vooruitzichten zijn:

 

Omdat binnenkort de fabrieksgarantie vervalt voor de eerste Ignis rijders. heb ik even contact opgenomen met de importeur Nimag en gevraagd hoe het zit met de oplossing voor de AGS problematiek.

De Nimag zal het probleem nogmaals bespreken met de Japanse delegatie die binnenkort weer naar Europa komt.

Nederland is trouwens het enige land waar de problemen weer terug komen na vervanging van de drukgroep en vliegwiel.

De vraag of Suzuki de AGS problemen buiiten de garantie periode blijft verhelpen kon nog niet worden beantwoord.

Dit zal ook worden besproken met Japan.

Omdat we het koude weer weer te gemoet gaan zullen de AGS klachten wel weer toenemen.

Trouwens niet alle AGS Ignis rijders hebben problemen met het wegrijden.

Eventuele inruil van je Ignis moet je met de dealer onderhandelen omdat je daar een rechtsgeldig verkoopcontract mee hebt afgesloten

(de Nimag kan hier helaas niets in betekenen)

Ik houdt jullie op de hoogte.

PS de reacties over de ervaringen van de AGS bak komen nu op een totaal van 36 waarvan de meesten geen problemen meer hebben na vervanging.

De geschetste problemen betekenen een bijzonder teleurstellende ervaring voor betrokkenen.

Mijn Ignis is voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak. Ervaar daar geen problemen mee. Maar in de afgelopen (bijna) 3 jaren zijn er wel wat andere dingetjes naar voren gekomen die toch wat tegenvielen ,al werden ze verholpen.

Opvallend is wel,zoals hierboven vermeld, dat na de reparatie  van het AGS-probleem de klachten terugkomen en dat die herhaling  specifiek in de Nederlandse situatie zou voorkomen.

 

12