Ignis 2017 Forum

Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Bonkige versnellingsbak automaat (AGS)

Mijn Suzuki Ignis heeft veel moeite met een beetje soepel wegrijden als hij koud is.

Ik heb dus een AGS uitvoering en bij het wegrijden grijpt de koppeling behoorlijk bonkig, hobbelend aan.

Zijn er meer mensen die dit ook zo ervaren??

Als die goed op temperatuur is dan verdwijnt het echter ook weer en loopt alles behoorlijk soepel

Is een bekend probleem, ook sommige handgeschakelde Ignissen hebben er last van: melden bij je dealer!

Daar zijn ze nu een oplossing voor aan het zoeken.

Bij enkele is het vliegwiel al vernieuwd om die rede, maar of het dat is even afwachten.

Ik heb hetzelfde probleem van de robot automaat. Zit te wachter op een oplossing.

Ik heb ook een AGS en heb hier ook last van, vooral bij kouder weer en het lijkt erop dat het ook met hogere luchtvochtigheid erger is. Zodra ik een paar straten verder ben verdwijnt het. Nu hebben ze onlangs het systeem gekalibreerd en/of opnieuw ingeregeld maar dat gaf geen resultaat. Echter door de hogere temperatuur en bijna geen regen of luchtvochtigheid heb ik er nu zo goed als geen last van.

Wat ik wel merk is dat de auto minder soepel omgaat met het schakelen na het opnieuw inlezen van de koppelingspedaal standen en sensoren. De auto schakelt wat "hakkeliger" en veel eerder van 4 naar 5. Eigenlijk gaat het tot zijn 3e versnelling geleidelijk en daarna rap van 3 naar 4 naar 5, de 4e versnelling is zelfs zo kort dat het nog nauwelijks op het display verschijnt.  Volgende week naar de dealer om het e.e.a. door te spreken, ik hoop gauw dat er een oplossing komt, zo wil ik niet de herfst/winter in.

 

Bij mijn Ignis een nieuw vliegwiel ingezet maar na 2 dagen begon het bokken met koude motor weer opnieuw.. Helaas dus niet geholpen maar weer afwachten. Is niet leuk voor een nieuwe auto.

Dat is een tegenvaller. Ik heb er maar een heel klein beetje last van en van korte duur. Meestal bij rond 9 graden. Als het vriest helemaal geen gebonk, ik kijk het gewoon nog even aan. Mijn AGS is van 2018-06

ben ook in het bezit van een Susuki Ignes automaat sinds een jaar het zelfde probleem met bonken bij eerste beurt meteen  GEKALIBEERD maar heeft niets geholpen terug naar dealer deze stelde meteen voor vliegwiel en drukgroep te vernieuwen maar moet een onderdeel uit Japan komen dus kan pas in juni een beetje vreemd maar goed wacht het af. 

Was voor mij ook een tegen valler, het gebonk bij vochtig weer na een koude start, is wel naar een stukje rijden weg. Mijn AGS is van 2019-02 en gaat in augustus naar de dealer waar het probleem wordt opgelost volgens de dealer. Er moeten wat onderdelen van suzuki komen dus nog even afwachten .....

bij mij is de grote reparatie uitgevoerd nieuw vliegwiel en div andere onderdelen moet zegen hij rijd nu echt geweldig ben zeer tevreden over de service van suzuki .