Ignis 2017 Forum

Forum kruimelpad - Je bent hier: ForumSuzuki Ignis 2017: AccessoiresArmsteun II
Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Armsteun II

Ik zag dat er al een armsteun bericht was maar wil toch een nieuwe starten.

Voor de grap een arm steun uit China laten komen voor 30 euro. De Suzuki armsteun is mooi en goed te monteren maar is wel 4 a 5 maal duurder.

Deze schuift in de fleshouder achter de handrem, ik weet nog niet hoe stevig deze vastzit maar er zitten ook 4 schroeven bij die door de bodem van de fleshouder gaan. Dit is opzich jammer maar als deze daardoor goed vast zit is het een optie. Zeker als je van plan bent deze niet meer te demonteren. ik zit zelf te denken aan dubbelzijdige tape of misschien een andere optie waar ik nog niet op ben gekomen.

Hier zijn de kale foto's. Foto's van het monteren plaats ik later deze week.

Ben benieuwd hoe het zit met de stoelverwarmingsschakelaars.

 

Geüploade bestanden:
  • Je dient in te loggen om toegang te hebben tot bestanden.

Hallo sirmartin, alles heeft zijn prijs.

De originele heeft een metalen houder/beugel die onder de console komt en daarop rust de armsteunbevestiging. Zo te zien heeft deze het niet en zal minder stabiel zijn wanneer er druk op wordt uitgeoefend denk ik.

Succes in elk geval

Zeker alles heeft zijn prijs, de originele is veel beter te monteren, zit goed stevig vast.

Bij de steun die ik heb gekocht moet ik nog zien hoe deze zich houdt als je de als steun naar voren schuift en daardoor een aardige hefboom creëert.

Toen ik de steun bestelde had ik er ook niet zo veel vertrouwen in maar vond het wel grappig om er eens naar te kijken of het misschien toch wat was.

Inmiddels tijdens mijn luchpauze de steun gemonteerd, 10 minuten werk. Ik heb de steun niet vast geschroefd. De steun zat al zo vast in de fleshouder dat ik besloten heb om de schroeven niet te gebruiken.

Zoals als de steun nu staat is deze goed voor mij, iets naar voren geschoven. Als ik er op leun valt de hefboomwerking mee. Ik had echt verwacht dat alles erg slap zou zijn of dat de steun naar de handrem toe zou kantelen. Dit is niet het geval. Er zit wel wat beweging op omdat de kunstofbehuizing om de handrem ook niet al te stevig is, maar ook dat valt alles mee.

De orginele steun wordt op de bodem van de auto geschroefd, dit zit dan als een huis en komt nooit los. Maar voor 30 euro valt dit alles erg mee en ben ik er best blij mee.

De stoelverwarming is ook nog goed te bedienen, zie foto's.

 

Geüploade bestanden:
  • Je dient in te loggen om toegang te hebben tot bestanden.

Hier komt ie vandaan:

https://www.aliexpress.com/item/32952005043.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.18364c4dW6KF1I

Op eBay komen ze ook regelmatig voorbij maar zijn ze iets duurder.

Dit is de orginele suzuki armsteun manier van montage:

 

 

Die link heb ik destijds gezien, daarom wist ik het.

Maar mooi dat alles goed zit en werkt, scheelt wel behoorlijk in de aanschaf.