Externe navigatieapps op IOS via Apple Carplay

Met ingang van iOS 12 kun je voor CarPlay-navigatie ook gebruikmaken van externe navigatie-apps. We weten al dat Flitsmeister naar CarPlay komt en dat Waze en Google Maps ook bezig zijn. De release van Waze is nu voor iedereen beschikbaar .Waze is een populaire navigatie-app die in handen is van Google. Toch heeft Waze een geheel eigen stijl met duidelijke pijlen, knoppen en aanwijzingen.Het enige wat je nodig hebt is versie 4.43.4 van de Waze-app en een SLDA-Systeem. Installeer de update, sluit je iPhone aan en je kan navigeren met Waze .

TomTom werkt aan CarPlay
Op een Engels forum van TomTom .wordt al een hele tijd gesproken over de mogelijke komst van TomTom naar CarPlay. Tot deze week had TomTom nooit inhoudelijk gereageerd, maar nu laat een moderator weten dat ze eraan werken om TomTom begin volgend jaar beschikbaar te maken voor CarPlay. Over exacte functies en dergelijke is nog niks bekend, maar er is nu in ieder geval een bevestiging dat eraan gewerkt wordt. Daarvoor moet je dus nog wel even geduld hebben, want de functie komt dus pas op zijn vroegst begin volgend jaar.

Sygic werkt bijvoorbeeld aan offline navigatie voor CarPlay, zodat je helemaal geen internetverbinding meer nodig hebt.    (11-10-2018)