Android Auto in de Ignis

Dankzij de laatste update van het SLDA bosch systeem, is het nu mogelijk

om android Auto in de Ignis te gebruiken. (helaas dus niet in de Intro versie)

Hoe werkt Android Auto en wat kun je ermee?

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor de infotainmentsystemen in auto’s. Je verbindt je smartphone met de auto, waarbij het Android Auto-scherm wordt getoond in het dashboard. Vervolgens kun je met Google Maps navigeren, muziek luisteren met Spotify of Play Music en inkomende telefoontjes en sms’jes beantwoorden.

Alle apps draaien op je smartphone, waardoor ze sneller up-to-date kunnen worden gehouden. Android Auto bestaat in de basis uit het homescreen, met onder andere muziek van Google Play Music, Google Maps en recente Google Now-kaarten.

Onder in beeld bevindt zich een balk met snelkoppelingen naar Google Maps, de telefoonfunctie, het overzicht met apps (die op je telefoon staan geïnstalleerd en zijn geoptimaliseerd voor Android Auto),  de muziekspeler en de snelheidsmeter. Door laatstgenoemde weet je altijd hoe hard je mag rijden op de betreffende weg, hoewel deze functie alleen in specifieke landen (en nog niet in Nederland) wordt ondersteund.

De gebruikersinterface is zo simpel mogelijk gehouden, met grote knoppen en minimale mogelijkheden om de indeling te tweaken. Google wil namelijk dat Android Auto minimaal afleidt tijdens het rijden.

Navigeren met Android Auto

Google Maps is het belangrijkste element in Android Auto. Alles binnen de navigatie werkt met spraakbesturing. Zo kun je vragen tot hoe laat een museum open is, waarna je kunt zeggen dat je ernaartoe wilt navigeren. Vervolgens begint het systeem met het navigeren naar de desbetreffende locatie.

Ontvangen berichten van bijvoorbeeld Hangouts worden voorgelezen. Je kunt vervolgens middels het spraakcommando ‘reply’ op een bericht reageren, waarna jouw gesproken bericht wordt verzonden. De spraakbesturing is grotendeels hetzelfde als de spraakbesturing van Android Wear. Daarnaast speelt multimedia een grote rol: je kunt probleemloos je favoriete muziek afspelen.

Rechtsboven in de interface wordt zie je constant hoe het staat met de batterij en de verbinding  met je telefoon. Ook is hier een microfoontje te vinden die je kunt indrukken om gesproken commando`s uit te voeren. De interface wordt donker of licht afhankelijk van het uur van de dag en biedt, zoals je hierboven ziet, de nodige mediafuncties.

Tekst:Gijs Ettes

Android Planet

Sinds April 2021 is Android auto officieel te krijgen via de Google playstore in Nederland.

 

Ook belangrijk zet je auto op de handrem om verbinding te maken

en gebruik een originele korte kabel.