New ignis testrit verslag

Na het probleem van de Ignis tourrit opgelost te hebben hadden we dit weekend ook nog de opgefriste Ignis op bezoek voor een weekend test.

Nou om meteen met de deur in huis te vallen alleen opgefrist is de nieuwe Ignis niet.

Er zijn buiten het nieuwe frontje en het nieuwe kontje ook veel technische dingen aangepakt en verbeterd.

Onder andere de vering/ schokdemping is echt verbeterd, ik heb zelf achterin gezeten en we hebben aardig wat hobbels en drempels genomen en ondanks dat deze hagelnieuwe ignis op de standaard minder comfortabele banden staat was het comfort achterin echt verbeterd. geen harde bonken meer dus.

 

Dan de besturing als je geen ignis rijder bent zal je dit niet opvallen denk ik maar de snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging is veranderd. het voelt steviger aan, heeft een directer contact met de wielen en stuurt iets zwaarder naar ons gevoel verbeterd dus.

Als je gaat zitten in de nieuwe ignis merk je als Ignis rijder gelijk dat de stoelen verbeterd zijn.Veel meer zijdelinkse steun en een iets hardere zit en rugleuning, gewoon lekker stevig dus.

Wij hadden de nieuwe Automaat mee en deze keer is dat geen AGS (automatic gear change) een handbak met automatische robotkoppeling meer in de ignis, maar een heuse 7 standen CVT (continue variabele transmissie).

Wij rijden normaal de handbak maar hebben natuurlijk wel eens in de AGS gereden om te kunen vergelijken.

De Automaat doet wat ie moet doen als je rustig gas geeft dan merk je niet eens dat de bak zelf op of terug schakelt.

Maar als je bij het stoplicht je gaspedaal stevig intrapt dan blijft de motor flink toeren maken en schakelt naar onze mening net iets te laat naar de volgende versnelling.(dit zou een afstelling kunnen zijn)

verder rijdt de automaat heerlijk relaxed.

Ook kun je de automaat op manual zetten en met echte formule 1 schakelflippers op het stuur zelf de versnelling kiezen die je wilt.

Je kunt trouwens ook als je op D in de automatische mode rijdt met de schakelflippers een versnelling hoger of lager kiezen om af te remmen op de motor bijvoorbeeld.

Ook kun je tijdens het rijden van M naar D schakelen als je geen zin meer hebt om je versnelling handmatig te kiezen.

Nog even over de motor die is ook aangepakt, hij klinkt een beetje rauwer en is een stuk zuiniger door middel van de toepassing van een grotere accu om de electromotor te voeden. Elke Ignis is nu standaard uitgevoerd als hybrid namelijk.

Het interieur is donkerder dan de vorige Ignis de witte stukken op de deur zijn zwart geworden, en ook het dashboard iaan de onderkant heeft deze jkleur gekregen. het vakje ter hoogte van de ventilatieroosters is daar in tegen nu wit. allemaal iets donkerder dus en minder speels.

Helaas zijn de buitenspiegels nog steeds niet automatisch inklapbaar maar de binnenverlichting heeft wel een upgrade gekregen het bagageruimte lampje is nu standaard.

Nog even over de kleur Tough Khaki

Zoals de Stoere kleur Tough Khaki in de folder staat afgebeeld komt niet helemaal overeen met de werkelijke kleur zoals jullie op de foto’s zien.

Hij is dus minder mat dan in de folder.

het is dus meer een luxe kleur groen en heeft dus niets te maken met de kleur groen waar onze landmacht mee rijdt zeg maar.

Wij vinden de nieuwe Ignis zoveel verbeterd dat we hem zeker aanraden aan iedere Ignis rijder.

Ga eens langs voor een proefrit bij je dealer en merk het verschil. (zeker de automaat rijders)

Toen we aan kwamen bij de Nimag stond hij gebroederlijk naast de Pearl caravan Ivory Ignis die de maandag erop wordt opgehaald door Autoweek om te testen.